Въпроси и отговори

ОНЛАЙН КНИЖАРНИЦА BGUCHEBNIK.COM

Как да се ориентирам в сайта?
Вляво от менюто можете да изберете категорията, която Ви трябва – учебници и помагала, учебно-помощни материали, външно оценяване, помагала за матура и кандидат-студенти. Когато отворите някоя от категориите, например „Учебници и помагала“, ще видите последователно изброени класовете. Изберете съответния клас и ще видите предметите, които се изучават в тази година. Когато отворите предмета, ще видите всички учебници от различни издателства, които БГ Учебник предлага.

Как да намеря учебник на определено издателство?
Когато влезете в категорията или предмета, най-горе на екрана имате филтър с издателствата, които предлагат такива учебници. Изберете съответното издателство и системата на сайта ще Ви покаже само учебниците и помагалата от него.

Защо в 9. клас се учи по учебници за 8. и 9. клас?
В някои гимназиите с прием след 7. клас учениците имат една подготвителна година, в която изучават засилено чужд език, а от общообразователните предмети изучават само български език и литература, математика, изобразително изкуство, музика, информационни технологии, технологии и предприемачество и физическо възпитание. Поради това в 9. клас изучават някои предмети по учебници за 8. клас. Това са история и цивилизации, география и икономика, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда и биология и здравно образование. Поради това в 9. клас изучават някои предмети по учебници за 8. клас.

Как да разбера кои помагала са подходящи за даден учебник?
Повечето учебници се предлагат в комплект с помагала (христоматии, учебни тетрадки, работни листове, сборници, тестове, атласи, контурни карти, антологии и др.). Докато разглеждате даден учебник, вдясно ще видите предложенията на БГ Учебник за съответстващи помагала от същото издателство или по същия предмет.

Кои учебници са валидни?
Валидните учебници, помагала, учебни тетрадки, атласи и сборници за 1. клас са издадени след 2016 г., за 2. клас – след 2017 г., за 3. клас – след 2018 г., за 4. клас – след 2019 г., за 5. клас – след 2016 г., за 6. клас – след 2017 г., за 7. клас – след 2018 г. Валидните учебници за 8. клас са издадени след 2017 г., за 9. клас – след 2018 г., за 10. клас – след 2019 г., за 11. клас – след 2020 г., а за 12. клас – след 2021 г.

Как да поръчам?
С регистрация в сайта

Регистрацията в сайта на БГ Учебник е лесна и напълно безплатна. За да я направите, трябва да запишете тук своите имена и адрес за доставка (на кирилица), имейл (на латиница) и телефон за връзка, както и потребителско име и парола за достъп в онлайн книжарницата (на латиница).


С facebook профил

Можете да направите поръчка и като използвате facebook профила си. В този случай е необходимо да запишете адрес за доставка и телефон за връзка.


Поръчка в сайта

За да направите поръчка, следвайте следните стъпки. Изберете продукта, който искате да поръчате и натиснете бутона „Поръчай нов“ или „Поръчай употребяван“, ако има такава опция. След това отбележете количеството, което желаете, ако е различно от 1 (едно). Ако желаете да добавите още продукти, натиснете „Продължи с пазаруването“, а ако желаете да приключите поръчката, натиснете бутона „Завърши поръчката“. Моля, имайте предвид, че поръчката в сайта чрез регистрация Ви дава най-висока сигурност. Така можете да следите артикулите във Вашата поръчка и движението на доставката.

Как да видя дали съм направил поръчка?
Ако имате регистрация в сайта bguchebnik.com, веднага след като направите поръчка, можете да я видите в профила си и да следите статуса ѝ оттам. Ще получите и e-mail на посочения от Вас адрес с описание на артикулите от поръчката, адреса за доставка, избрания метод за плащане и т.н.

Мога ли да поръчам продукт, който го няма в сайта?
Да, можете. Свържете се с нас на e-mail [email protected] или на телефон 0700 4 29 29, за да направите запитване, а ние ще Ви информираме дали можем да осигурим желания продукт, както и в какъв срок и на каква цена ще Ви доставим. Друга възможност е да запишете необходимата Ви стока в полето за коментари, което се появява при завършване на поръчка. Под поръчаните налични артикули в секцията „Преглед на поръчката“ ще видите полето за коментари, където можете да въведете това, което Ви трябва, но не сте намерили в сайта. Служителите на БГ Учебник ще се свържат с Вас, за да потвърдят поръчката, и ще Ви информират дали можем да Ви осигурим желания продукт, в какъв срок и на каква цена.

Как да отменя направена поръчка?
Ако поръчката Ви все още не е потвърдена, можете да я откажете, когато се свържем с Вас за потвърждение по e-mail или телефон или преди това през профила си в сайта bguchebnik.com. Ако поръчката е потвърдена, обадете ни се възможно най-скоро на телефон 0700 4 29 29, за да спрем изпълнението й.

Как да платя поръчката?

Можете да избирате между различни методи за плащане: в момента на доставката (с наложен платеж) или предварително (с банков превод, с дебитна или кредитна карта, с ePay.bg, с EasyPay или B-Pay).

Кога ще си получа поръчката?

Пратките се доставят в рамките на три работни дни след получаване на потвърждение по имейл или телефон от служител на БГ Учебник. За някои населени места пратките се доставят в съответствие с графика на обслужване на куриерската фирма. Може да видите дали вашето населено място се обслужва по график тук: https://www.speedy.bg/bg

Искам да върна получените стоки. Каква е процедурата?
Всички продукти, закупени от онлайн книжарницата на БГ Учебник, могат да бъдат върнати или заменени в 14-дневен срок от датата на доставянето им, ако са в оригинален вид и целостта им не е нарушена – това важи особено за новите учебници и всички останали нови артикули, които трябва да са в изрядно състояние и да нямат никакви следи от употреба.

Кой плаща куриерската услуга при връщане и замяна?
Куриерските разходи за връщане на продукти са за сметка на клиента. В случай че замяната се извършва по вина на служител на БГ Учебник (непълна или грешна поръчка), стойността за връщането по куриер на сгрешения артикул и за изпращането на желания са изцяло за сметка на БГ Учебник.

Как ще си получа обратно парите за върнат продукт?
Трябва да предоставите банковата си сметка на служителите на БГ Учебник. До 14 (четиринадесет) работни дни след като получим върнатата от Вас пратка, ще възстановим сумата по банков път.

Получих грешен продукт. Какво да направя?
Свържете се с нас на имейл [email protected] или телефон 0700 4 29 29, като ни дадете номера на поръчката си и детайлите за доставката. Върнете продуктите за наша сметка и ние ще Ви изпратим правилните.

Липсва продукт от моята поръчка. Какво да направя?
Ако липсва продукт от доставката Ви, но е бил поръчан и това се вижда в изпратеното Ви по e-mail потвърждение за поръчка, то продуктът ще бъде изпратен за сметка на БГ Учебник. Свържете се с нас на имейл [email protected] или телефон 0700 4 29 29, за да ни обясните проблема, и ние ще се погрижим да Ви изпратим липсващия продукт.

Забравил съм паролата си за сайта! Какво да направя?
След като натиснете „Вход“ горе вдясно на началния екран на bguchebnik.com, натиснете „Забравена парола“ и въведете e-mail адреса, с който сте се регистрирали в сайта, за да получите нова парола.

До кои населени места се доставят поръчки?
Куриерската фирма, с която БГ Учебник работи, доставя пратки до всяка точка на България.

Мога ли да поръчам от чужбина?
Да, можете. Пишете ни на [email protected] или ни се обадете на телефон 0700 4 29 29, за да Ви информираме как става поръчката.

По кое време на деня ще бъде извършена доставката?
В рамките на работния ден служител на куриерската фирма ще се свърже с Вас и ще Ви достави Вашата пратка.

Предлагате ли продуктите си в книжарници, магазини и борси?
Да, БГ Учебник разполага с книжарница в София, която може да посетите целогодишно. Вижте точния адрес и работното ѝ време: http://bguchebnik.com/kontakti-i-knizharnici

КНИЖАРНИЦИ И БОРСИ БГ УЧЕБНИК

Как работим?
БГ Учебник предлага нови и употребявани учебници и учебни пособия за всички класове, за кандидат-студенти, за подготовка при матури и външно оценяване след 4., 7. и 10. клас. Ежегодно преди началото на учебната година се провеждат кампании по изкупуване и продаване на учебници, като в книжарницата ни в гр. София, в подлеза на НДК, учениците и родителите им могат да намерят нужните учебници и да продадат запазените си стари учебници на 30% от цената им, или за 40%, ако в същото време купуват други. В определени периоди на годината учебниците могат да се изкупуват и на по-нисък процент. Книжарницата на БГ Учебник работи целогодишно и в нея се предлагат всички учебници, учебни пособия и помощни материали от асортимента на фирмата.

Как се определят изкупната и продажната цена на учебници?
БГ Учебник изкупува учебници на 30% от цената им на място в книжарницата си или на 40% от цената им, когато клиентите в същото време купуват други учебници на място. Възможно е в някои периоди определени учебници и учебни помагала да се изкупуват по различен критерий или да се продават на по-ниска цена в книжарниците на БГ Учебник или в сайта bguchebnik.com. Новите учебници и учебни помагала се продават на посочената корична цена, а употребяваните учебници се продават на фиксирана цена от 70% от цената на съответните нови учебници с изключение на определени периоди, в които цените може да са по-ниски.

Какъв е асортиментът на БГ Учебник?
Всички учебници и учебни помагала, с които БГ Учебник работи, са одобрени от Министерството на образованието и науката. В книжарниците и борсите се предлагат всички нови и употребявани учебници и учебни помагала по всички учебни предмети за класовете от 1 до 12, помагала за кандидатстване и матура и се изкупуват валидни учебници и учебни помагала за 8 – 12 клас, матуритетни и кандидатстудентски помагала. В нашите обекти ще откриете още нови ученически пособия и ученическа литература. В онлайн книжарницата bguchebnik.com можете да намерите всичко, което се предлага в книжарниците, както и в допълнение всички нови помагала за детски градини, детски книги, учебно-помощни материали и чуждоезиково обучение. Моля, обърнете внимание, че в началото на учебната година е възможно дадени артикули да са временно изчерпани поради голямото търсене.