Контакти на издателство „БГ Учебник“

Телефон: 0877 177 387

E-mail: [email protected]

Комплект по БЕЛ и математика за НВО в 7. клас

Цена:

Редовна Цена: 59,50 лв.

Special Price 53,55 лв.

Поръчайте от ozone.bg
Описание на артикула

Комплектът се състои от следните 6 издания:

Примерни тестове по български език и литература за външно оценяване и прием след 7. клас

Изданието съдържа 15 теми, изцяло съобразени с новите учебни програми. 12 от темите са за текуща подготовка, а последните 3 – за обобщение и тренировка преди изпита. Всяка тема включва:
- текст и втори източник на информация;
- 25 въпроса от затворен и от отворен тип;
- текст за преразказ с дидактическа задача.
В края на сборника са поместени бланки, ключове с верните отговори, както и подробни указания за изпълнението на 25. задача.
Първият тест от сборника съдържа задачи изцяло върху преговор – както по български език, така и по литература.
Всеки от останалите тестове включва задачи върху учебния материал от 7. клас и задачи върху теми, изучавани в предходните години, за да може системно да актуализирате своите знания и да се чувствате уверени и спокойни на предстоящия изпит. Новият материал се въвежда постепенно, така че сборникът да може да ви служи максимално добре през цялата учебна година.
За улеснение под номера на теста е записан учебният материал от 7. клас, върху който са включени задачи.

Христоматия по литература за външно оценяване в 7. клас (с българските произведения от 5., 6. и 7. клас)

Настоящата христоматия е създадена в помощ на подготвящите се за националното външно оценяване в края на 7. клас. Може да се използва и за четене през летните ваканции преди 6. и 7. клас, както и по време на учебната година в тези два класа.

В христоматията са включени всички български произведения или откъси, посочени в учебните програми по литература за 5., 6. и 7. клас. Паралелно с всяка творба върви и практичен речник на непознатите думи, който улеснява разбирането на текста от учениците.

 

Справочни таблици по български език за 7. клас и външно оценяване

В таблиците синтезирано и прегледно е представено най-същественото от учебното съдържание за седмокласниците: наклонения, преизказни глаголни форми, видове сказуеми, обособени части, сложно съставно и сложно смесено изречение, домашни и чужди думи, остарели и нови думи.
Подбран е и най-важният учебен материал за 5. и 6. клас, включен в националното външно оценяване в края на 7. клас: видове местоимения, глаголни времена, причастия, неизменяеми части на речта, еднородни части, видове изречения по състав.
Голямо място е отделено на правописните правила, които най-често се нарушават.

Справочни таблици по литература за 7. клас и външно оценяване

В таблиците синтезирано и прегледно е представен най-важният учебен материал за седмокласниците. В началото е дадена схема на литературните родове и жанрове. Последователно в отделни таблици са представени всички задължителните произведения, а в края са поместени таблици с основните литературни понятия и художествените изразни средства (тропи и фигури).

Сборникът „Примерни тестове по математика за външно оценяване и прием в гимназия“ съдържа 12 теста, изцяло съобразени с учебните програми за 5., 6. и 7. клас. Всеки тест включва:

-18 задачи с избираем отговор;
-2 задачи с кратък свободен отговор;
- 3 задачи с разширен свободен отговор;
- лист за записване на отговорите;
- ключ с верните отговори;
- решения на задачите с разширен отговор;
- критерии за оценяване на задачите.

В справочните таблици по математика са част от комплекта за подготовка за националното външно оценяване след 7. клас на издателство „БГ Учебник“, който е разработен по новите учебни програми.

В таблиците синтезирано е представено най-същественото от учебното съдържание по математика за седмокласниците: работа с рационални и цели изрази; решаване на уравнения; моделиране с линейни уравнения; ъгли, получени при пресичането на две и три прави; успоредност на прави; решаване на триъгълник; еднакви триъгълници; равнобедрен и равностранен триъгълник; решаване на правоъгълен триъгълник; решаване на неравенства; числови интервали; решаване на успоредник; вероятност.

Подбран е и най-важният учебен материал за 5. и 6. клас, включен в националното външно оценяване в края на 7. клас: обикновени и десетични дроби; процент; степенуване; основни аритметични зависимости; правоъгълна координатна система; решаване на триъгълник; трапец; многоъгълник; тела; интерпретация на данни, представени чрез диаграми; превръщане на мерни единици.